Newcastle United kibice
Shutterstock/MDI

Newcastle United zabezpieczył przyszłość jednego ze swoich ważnych zawodników. Lewis Hall podpisał nową umowę obowiązującą do 2031 roku, mimo letniego zainteresowania ze strony Manchesteru United.

Hall zostaje na dłużej w Newcastle

22-letni lewy obrońca przedłużył kontrakt z „Srokami” o dwa lata i otrzymał lepsze warunki finansowe. Nowa umowa Lewisa Halla z Newcastle United będzie obowiązywała do 2031 roku. Wcześniejszy kontrakt Anglika wygasał za trzy lata.

Latem zawodnikiem interesował się Manchester United, jednak Newcastle nie zamierzało rozstawać się z obrońcą. Klub odrzucił zainteresowanie rywala i szybko doszedł do porozumienia z piłkarzem w sprawie dalszej współpracy.

„To absolutna przyjemność”

Hall podkreślił, że gra dla Newcastle ma dla niego wyjątkowe znaczenie. – To absolutna przyjemność grać dla tego klubu i tych kibiców. Wiem, jak wiele klub dla nich znaczy. Dawanie im radości jest dla mnie czymś naprawdę ważnym – powiedział reprezentant Anglii.

– Jednym z głównych powodów, dla których gram, jest to, by moja rodzina była ze mnie dumna. Jestem zadowolony z początku sezonu pod wodzą nowego trenera i myślę, że możemy osiągnąć naprawdę wielkie rzeczy – dodał 22-latek.

Ponad sto występów po transferze z Chelsea

Lewis Hall trafił do Newcastle United z Chelsea w 2023 roku. Od tamtej pory rozegrał dla klubu już 106 spotkań. Przedłużenie umowy potwierdza, że ma pozostać istotną częścią projektu Newcastle na kolejne lata.

Poprzedni artykułPremier League wraca do tradycji Boxing Day. Siedem meczów 26 grudnia